Suomen mestaruus kisat 2015, Oulussa

13-14.6.2015 kisattiin agilityn Suomen mestaruus kisat Oulussa. Kim kisasi Spiken (Sleepless Big Brother) ja Peskin (Sleepless Dickery Dickery Dare) kanssa ja Tomas Zäkän (Sleepless Kickin in) kanssa, Tomas kisasi Zäkän kanssa ensimmäistä kertaa SM kisoissa.


Perjantaina juostiin yksi agilityrata per koira, lämmitys starttina. Kim teki Peskin sekä Spiken kanssa nollat sijat 15. ja 17. kisassa oli mukana kokonaiset 136 koirakkoa. Tomas ja Zäkä tekivät valitettavasti hylkäyksen, kontaktit he ottivat kunnolla kummiskin joten voi sanoa että hyvä suoritus ennen SM enne avrokisoja.


Lauantaina kisattiin joukkue SM kisat, missä oli mukana kaikkineen säkäluokkineen vähän yli 200 joukkuetta. Meidän medi joukkue ei valitettavasti saannut tulosta koska meillä oli kaksi hylkäystä neljästä. Peski aloitti meidän joukkueesta tekemällä 5 virhepistettä puomin alastulolta. Spike oli tuttuun tapaan joukkueen ankkuri (kolmas vuosi peräkkäin) ja teki tuttuun tapaan hyvän radan (kolmas peräkkäinen nolla). Mutta olisi meillä kummiskin ollut kova joukkue :)


Meidän (LRKK) joukkue:

1. Peski ja Kim: 5

2. Zäkä ja Tomas: hyl

3. Wilmer ja Ari: hyl

4. Spike ja Kim: 0


Sunnuntaina kilpailtiin sitten yksilö SM mitaleista. Aamupäivän karsintaradalla (hyppy) Kim starttasi toisessä ryhmässä Spiken kanssa. He tekivät nolla radan mutta hitusen yliaikaa (0,55s), loppussa tuli kiire niin ei oikein ehtinyt tehdä pakkovalssijaakkotusta siinä se sitten 0,55s meni ekstraa sijoitus oli 40/254. Toiseksi meidän joukkosta ulos oli sitten kolmannessa ryhmässä oleva Zäkä ja Tomas. He tekivät hyvää työtä ensimmäiseksi SM kisaksi vaikka hylkäyks tulikin. Peski ja Kim kisasi sitten kuudennessa ryhmässä, nämä olivat Peskin toiset SM kisat. Peski kompastui omiin jalkoihinsa ja otti sitten sen myötä kielto virheen hyppyllä, muuten hyvä rata eli tulos oli 5 sija 67/254. Peski oli kielto virheellä alle ihanneajan joten ilma sitä he olisivat olleet finaalissa myös.


Finaalissa Kim ja Spike starttasivat kymmenentenä koirakkona. Hyvä rata ja alle ihanneajan mutta puomin alastulolta virhe, joten tulos 5 ja agility radan sijoitus 28/50. Lopputulokseksi jäi se 5,55 ja sijoitus 31/50. Tämä oli toinen kerta kun Spike kisasi SM finaalissa, ekaa kertaa eli viime vuonna sijoitus oli 2/50 ja tänä vuonna se 31/50. Joten ei huono tähän mennessä siis.

Onnea kaikkille SM kisoissa sijoittuneille sekä joukkueessa että yksilöissä.


No kahden viikkon päästä kisataan MM-Karsinnat Jyväskylässä, missä Kim kisaa Peskin ja Spiken kanssa.


Tässä Spiken radant SM kisoista 2015: https://www.youtube.com/watch?v=zlR_yWLubj0&feature=youtu.be