Saariselkä cup2017 ja Lappeenranta Agility SM2017

Kesänkisakausi on nyt täydessä vauhdissa vaikka sään perusteella voisi uskoa että on vielä huhtikuuna alkua täällä pohjoisessa ja takana ovat jo Saariselkä cup2017 ja Lappeenrannassa olleet Suomenmestaruus kista 2017. 

 

Saariselällä kisattu 9-11.6 kisat olivat kesän ensimmäinen isopi kisa viikkonloppu, jolloin kisattiin Saariselkä cupin voitosta. Saariselkä cup on Saariselän yöttömän yön agi kisoissa järjestettävä kisa jossa kisataan siitä kuka koirakko saa viikkonloppun aikana (7 starttia) eniten voittonollia. Tänä vuonna pääpalkinto oli viiden yön majoituspaketti Turnturihotelliin ja kakkospalkinto oli 300€ lahjakortti turntutikeskus Kiilopäälle. Kim kisaasi kaikki 7 startti sekä Ráneksen että Peskin kanssa. Ránes teki koko viikkonloppun aikana hienoja ratoja mutta nolla onni ei vaan osunut kohdalle, mutta Ráneksen kanssa juostiin kuiteskin kolme nopeinta aikaa ja kaksi kolmanneksi nopeinta aikaa. Joten Ráneksen kanssa olen kaikkesta huolimatta tyytyväinen. Peski sen sentään, teki jälleen kerran varmaa työtä ja perjantai ilta tykitti yhden voittonolla. Eka rata Peskin kanssa meni siihen kun Kim itse kopuroi putkeen ja sai siitä hyllätyn. Lauantain Peski taas näytti parasta puoltaa ja tykitti TRIPLAVOITTONOLLAT, ja tällä suorituksella siirtyi Saariselkä cupin johtoon neljällä voittonollalla. Sunnuntai alkoi sitten ihan hyvin mutta hävittiin Peskin kanssa voittonolla vajaalla sekunnilla ja jäätin kakkoseksi. Samalla radalla toisella joll vielä oli mahdollisuus voittaa niin teki voittonolla ja tasoissa oltiin enne viimeistä rataa. Peskin kanssa viimein rata kaatui harmilliseen ekan riman tiputukseen. Cuppi oli tasan 7 starttin jälkeen joten miinus aikojen perusteella ratkotiin kuka voitti, ja koska mini radalla oli ollut yhdellä radalla 5sek löysempiihanneaika niin tämä toinen koirakko voitti pääpalkinnon ja Peskin kanssa jäätiin taas toiseksi (sama lopputulos oli 2016.) Mutta kaikken kaikkiaan mahtava viikkonloppu.

17-18.6 Kisattiin Lappeenrannassa Agilityin SM kisat, yksilökisassa Kim kisasi Peskin kanssa ainoastaan. Joukkueessa KIm kisasi sekä maksi että medi joukkueessa Ránesken ja Peskin kanssa. Peskille tuli harmillinen kepivirhe ja yksi kielto hypyesteellä. Ránes taas yllätti ja juoksi joukkuekisassa 17/330 nopeimman ajan mutta harmillisesti ei osuttu (tuomarin mielestä ;) )yhdellekään kontaktille. Ránes oli myös perjantaina juossut kaksi rataa josta moelmmat olivat ihan 25 parhaan ajan joukkoon, ja jopa hyppyradalla nolla ja sija 20. Sunnuntaina sitten Peskin kanssa harmillinen hylly kun ei ohjaaja ihan kerenny ohjaamaan takaakiertoa.

Tästä kuitenkin on hyvä jatkaa kesän kisoihin :)

 

Tässäpä vielä Ráneksen nolla perjantai 16.6 kisoista: www.youtube.com/watch?v=KgH8tCZJqls&feature=youtu.be