Kisakiertue 2015 kesä

Nyt olemme palaneet kotia kisa reisusstamme, Jyväskylä-Vöyri-Rosnov pod Radhosteim-Rauma-Vaasa-Rovaniemi. Tähän kesäreissuun on kuulut paljon aksailua, ensin maajoukkuekarsinnat sitten vähän treeni vetoa ja sieltä sitten alaspäin kohto Tsekkiä ja EOJ2015, kotimatkalla sitten Rauman kautta kisamaan, sieltä sitten Vaasaan treenamaan lainakoiran kanssa JSP2015 varten mistä sitten kotia kohti. Aivan mahtava reissu on jälleen ollut.


27.6 Jyväskylä maajoukkuekarsinnat 2015

Kim kisasi karsinnoissa Peskin ja Spiken kanssa. Lauantaina kisattiin kaksi rataa josta jokaiseselta radalta 22 parasta jatkoivat sunnuntain radoille. Ensin kisattiin hyppyradalla, Spiken kanssa tehtiin nolla rata mutta kärki meni niin lujaa joten hiukan yli aikaa tuli ja sijoituksemme oli 40/141. Peskin kanssa ei saatu tulosta hyppäriltä. Seuraava rata oli agirata, Spiken kanssa saatiin enin keinun kontakti virhe ja sen jälkeen yksi rima ja joten uuden karsinta systeemin takia suoritus hylättiin. Peskin kanssa tehtiin samalla radalla nolla ja sijoituimme 17/141 joten sunniúntaille irtosi paikka.


28.6 Jyväskylä maajoukkuekarsinnat 2015

Peskin kanssa aloiteltiin päivä nollalla ja sijoituimme 9/44 ensimmäisellä agility radalla. Toinen rata meni sitten hyllyksi, tuli sellainen kohta että "enhän minä sinne kerkee". Viimeinan rata eli finaali sitten tuli ohjaus virhe ja kielto keppeiltä ja tulos 5 ja 28/44. Loppulinen sijoitus oli 34/141.


Seuraava viikko menikin sitten kokonaan kouluttamisesksi pohjanmaalla, kiitos kaikkille.


10.7  Rosnov pod Radhosteim (Tsekki) EOJ2015

10-12.7 kisattiin Tsekkeissä European Open Junior kisoissa, Kim oli juniori maajoukkueessa kolmen koiran kanssa (Peski, Spike ja Ránes).  Perjantai alkoi sillä että kilpailu kirjat jätettiin ilmoon ja eläinlääkäri tarkistukella, jonka jälkeen Suomen joukkueella oli treeni aika. Perjantai iltana kisattiin ensimmäinen rata joka oli joukkue agility. Makseissa tosiaan Kim kisasi Ráneksen kanssa ja he olivat ankkurina, Ráneksen kanssa tehtiin hyl. Medeissä Peskin kanssa tehtiin hyl kun taasa tuli kerran "enhän mä sinne kerennyt" tilanne. Spiken kanssa saatiin olla ankkurina ja tehtiin nollan, joukkue oli siinä vaiheessa jo hylätyllä suorituksella kun meill oli kaksi hylättyä suoritusta alla.


11.7 Rosnov pod Radhosteim (Tsekki) EOJ2015

Lauantaina kisattiin yksilö ja joukkue hyppyradat. Ráneksen kanssa Kim teki yksilö radalla nollan ja sijoittui 15/120, aivan huikeeta. Medi puolella Peskin kanssa tuli pikkuisia ohjaus virheitä joten hyl, Spiken kanssa he tekivät nollan ja sija 11/61. Joten yksilö puolella oli kolme koiraa ja kahdella mahikset vaikka mihin. Joukkueradalla sitten Ránes sai tulokseksi 10 ratavirhettä (kielto ja rima) joukkue sai kummiskin tuloksen hyppyradalla ja sijoittuivat 15. Medi joukkueessa Peskin kanssa tuli ohjaus virhe ja sen syystä hyl ja Spiken kanssa he tekivät nollan.


12.7 Rosnov pod Radhosteim (Tsekki) EOJ2015

Sunnuntaina oli luvassa yksilö agility rata joka kisattiin käänetyssä järjestyksessä ja palkinto jako. Peskin kanssa ei ollut mitään paineita mutta jännitin kummiskin aivan hirveesti sen kanssa, Kim sanoi. No! Peskin tulos oli hyl. Maksi puolella Ráneksen kanssa aksa radalla sitten lopputulos hyl. Spiken aksa rata sitten on vähän kovempi paikka, muuten hyvä rata mutta radan loppu puolella Kim liukastui ja vahingossa potkasi siivikeen ja rima tippui ennen kuin Spike hyppäsi joten tulos oli hyl.


"Vaikka itselle ei tullut yksilö tulosta niin olen kummiskin iloinen ja kiitolinen että sain jälleen kerran kisata näissä kisoissa. Ei se voittaminen kummiskaan ole se tärkein vaan se että saa kisata Suomen lippun alla ja olla mukana Suomen juniori maajoukkueessa". 

Haluamme sammalla onnitella kaikkia jotka onnistuivat näissä kisoissa ja kiittää aivan mahtavasta viikkonloppusta. 


17.7 Rauma

Koti matkalla käytiin kisaamassa Raumalla, neljän starttin verran per koira. Perjantaina Kim kisasi Peskin ja Spiken kanssa ja Tomas kisasi Zäkän ja Ráneksen kanssa yhden starttin verran. Tästä päivästä ei jäänyt mitään jälki polvelle kerrottavaa.


18.7 Rauma

Lauantaina Ránes ja Zäkä kisasivat kolme starttia ja Spike ja Peski kaksi starttia. Eija kisasi Ráneksen kanssa kaksi rataa ja Kim kisasi Spiken, Peskin ja Zäkän kanssa kun Tomakella perjantaina revähti jalka. Kisasi Kim sitten yhden radan Ráneksen kanssa, tulos oli 5 mutta nopein aika sija 3. Spike teki kaksi nollaa sijat 4/48 ja 3/50 ja sai viimeiet SM nollat vuoden 2016 SM-kisoihin, samalla tuplanollan MM-karsintoihin 2016. Peski kaksi hylättyä suoritusta, jälleen kerran "enhän mä sinne kerennytkään"-tilanteita. Zäkän kanssa Kim teki ekalla radalla nollan 11/48 (pidin koiran pitkään kotkatilla kun se ei tehnyt ne kunnolla ja siellä se aika meni) ja kaksi hylättyä suoritusta kun Zäkä alkoi komentaa Kimiä samalla tavalla kuin Tomasta.


Sunnuntai aamulla Kim treenasi vähän yhden laina koiran kanssa JSP2015 kisoja varten Vaasassa ja siitä sitten kotimatka alkoikin. Tomas ja Kim lähtivät perjantaina 26.6 ja tulivat kotia sunnuntai 19.7 kolme viikkoa ja takanapäin yli 5000 km, Eija tuli junalla Vöyriin perjantai 3.7 ja 19.7 kotona. Aivan mahtava reissu on kyllä ollut, toivon mukaan päästään ensi kesänä Slovakiaan EOJ2016 kisoihin ja katsotaan sitten mitä kautta alas ja takasin kotia mennän.