Kimin viimeiset Nuorten SM kilpailut ja Junnu uran lopetus

Elikkä! Niin kuin moni jo tietävät niin JSP SM2016 olivat NLA valmentaja Kim Berglundin viimeiset nuorten luokassa. Kim kisasi tänä (kin) vuonna monella koiralla eri säkä luokissa, medeissä Spiken, Peskin ja Zäkän (Sheltiet) kanssa sekä makseissa Ráneksen (Bortsu) ja lainakoira Jäynän (Malinois) kanssa.

JSP-SM2016 kisattiin 30-31.7 Keminmaalla (Arctic Agility Team) lauantaina kilpailtiin junioreiden- (8-13v) , nuorten- (14-18v) sekä para luokkien Suomenmestaruuksista. Suomenmestaruuden ratkaisi hyppy ja agility radan yhteistulos.

Kim lähti nyt viimeistä vuotta hakemaan nuorten Suomenmestaruutta kahdessa säkä luokassa, medeissä ja makseissa. Medeissä Kim lähti tykittämään kolmella koiralla josta jo kolme Nuorten SM mitallia saavuttanut Spike ja viime vuoden Nuorten SM maksien hyppyradan voittanut Ránes olivat kokoonpanossa mukana.

 

Hyppyratra medit:

Hyppyrata oli vauhdikas ja tosi mukavan tuntoinen rata juosta koirien kanssa. Kim lähti radalle ensin Sheltie Peskin (Sleepless Dickery Dickery Dare) kanssa ja he tykittivät kovan nollan heti medien alkuun ajalla 28,84s. Kimin toinen koira radalle oli luottokoira Spike (Sleepless Big Brother), Spike teki varman nollan ajalla 31,65s. Viimeinen koira Kimillä medeissä oli Zäkä (Sleepless Kickín´in), Zäkä teki myös nollan ajalla 32,23s mutta se ei ollut kyllä yhtään Zäkä huippu vauhtia. Peski voitti medi hyppyradan, Spike sijoittui kolmanneksi ja Zäkä viidenneksi.

 

Hyppyrata maksit:

Kim meni maksien hyppyradan ensimmäisenä koirakkona Malinois Jäynän kanssa, alku rata oli tosi hieno mutta radan keski välissä muurin palikka tippui ja sitten kielto virhe seuraavalle hyppylle. Valitettavasti Jäynä ja Kim saivat hylätyn suorituksen toiseksi viimeisellä estellä. Kimin viimien koira hyppyradalle oli viime vuonna Nuorten SM maksihyppyradan voittanut Ránes (Weekasi Blues Brotehr). Ránes ja Kim tekivät uusinnan viime vuodesta ja tekivät kovan nollan ajalla 26,83s ja menivät kärkeen ja pitivät myös sen paikkan ja tekivät uusinnan viime vuodesta.

 

Medi agilityrata (Finaali)

Kim sai startata ensimmäisenä Zäkän kanssa koska Kimillä oli kolme koiraa viiden kärjessä. Zäkä teki tosi hitaan nollan ja sai yliaikaa ja sijoittui radalla 11. sijalle. Spike meni medien keskellä ja pari tekivät hienon nollan ajalla 33,97s ja menivät siinä vaiheessa radan kärkeen. Medien viimeisenä koirana starttasi hyppyradan voittaja eli Peksi ja Kim, parivaljakko tykittivät medien loppuun kovan nollan ajalla 31,89s ja menivät kärkeen. Kimi otti siis agilityradalta kaksois voitton Peskillä ja Spikellä. Peski voitti siis sekä hyppyradan että agilityradan, ja yhteistuloksissa Suomenmestaruuden miltein viiden sekunnin erolla kakkoseski sijoittuneelle Spikelle. Kim otti kaksoisvoitton siis viimeisessä Nuorten SMissään medeissä Peskin ja Spiken kanssa. Zäkä sijoittui yhteistuloksissa kuudenneksi.

Spiken kanssa Kim on jo aiemmin voittanut Nuorten Suomenmestaruuden kaksi kertaa (2012 ja 2014) sekä pronssia 2013. Peskin kanssa Kim on himonnut mestaruudesta jo vuodesta 2014 lähtien, mutta ei saatu. Tänä vuonna se sitten tapahtui ja vielä ylivoimaisella voitolla. Spiken saavutti tämän myötä peräti neljännen Nuorten Suomenmestaruus mitallinsa kun nappasi hopeaa.

 

Maksien agilityrata (Finaali)

Maksien agility radalle Kim astui lähtöviivalle Jäynän kanssa ensin. Ratasuoritus hajosi miltein heti kun Jäynä varasti lähdössä ja hyppäsi puomin kontaktin, radan loppu tulos muodustui Kim ohjaus virheisiin ja tulos oli hyl. Kiitos kummiskin Tanja Ruokanen Jäynän lainasta. Jälleen kerran Ránes ja Kim menivät finaali radalle viimeisenä koirakona reilun sekkunnin etumatkalla kakkos sijaan pintäneelle koiralle. Ránes teki perus agility radna mutta harmillisesti hyppäsi Aan kontaktin ja sai viisi virhepistettä ajalla 32,19s ja sijoittui agility radalla neljänneksi. Yhteistuloksissa Ránes kummiskin oli nopein viidellä virheellä ja oli toinen. Nollalla Ránes ei olisi noussu korkeamalle kun Suomenmestrille hävittiin reilulla puolella sekunnilla. Mutta yllättys oli kummiskin se että Ránes ja Kim saivat melkein kaski rataa pidettyä pakka kasassa ja saavuttivat Nuorten SM hopeaa.

Nämä Nuorten SM kisat olivat Ráneksen osalta toiset ja molempina vuosina Ránes ja Kim ovat voittaneet hyppyradan. Ránes ei ollut Kimin veikkaus makseista kuka voisi onnistua koska kisa kokemusta on tänä vuonna tullut tosi vähän.

 

Tulokset:

Medi hyppyrata:

 1. Peski ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -12,16

 2. Tattis ja Vanessa Mäkiharju (RAGIT), tulos -10,35

 3. Spike ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -9,35

 

Maksi hyppyrata:

 1. Ránes ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -14,17

 2. Leo ja Saaga Torvinen (KKK), tulos -13,01

 3. Cosmo ja Sini Keinänen (ARCT), tulos -10,00

 

Medien agilityrata:

 1. Peski ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -10,11

 2. Spike ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -8,03

 3. Didi ja Elsi Pulli (ACE), tulos -7,56

 

Medi yhteistulos:

 1. Peski ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -22,27

 2. Spike ja Kim Berglund (RAGIT), tulos -17,38

 3. Iiris ja Casper Loo (VAS), tulos -14,54

Maksien yhteistulos:

 1. Leo ja Saaga Torvinen (KKK), tulos -24,51

 2. Ránes ja Kim Berglund (RAGIT), tulos 5 (aika -23,98)

 3. Mauri ja Josefina Sipilä (AST), tulos 5 (aika -16,99)

Kim on kisannut Nuorten SM kisoissa vuodesta 2011 lähtien peräti 12 eri koiralla josta 6 on saannut SM mitallin, jokaisessa säkä luokkassa.

 • Japsy ”Doni” Nuorten SM3 2011 (Oulu, Medi luokka)

 • Sheltie ”Spike” Nuorten SM1 2012 (Nastola, Medi luokka)

 • Sheltie ”Spike” Nuorten SM3 2013 (Vöyri, Medi luokka)

 • Bordercollie ”Loox” Nuorten SM1 2013 (Vöyri, Maksi luokka)

 • Cavalier ”Klara” Nuorten SM2 2014 (Turku, Mini luokka)

 • Sheltie ”Spike” Nuorten SM1 2014 (Turku, Medi luokka)

 • Sheltie ”Peski” Nuorten SM1 2016 (Keminmaa, Medi luokka)

 • Sheltie ”Spike” Nuorten SM2 2016 (Keminmaa, Medi luokka)

 • Bordercollie ”Rànes” Nuorten SM2 2016 (Keminmaa, Maksi luokka)

 

Kim on ollut osana Suomen Junnu maajoukkuetta kolme vuotta (2013 Sveitsi, 2014 Italia ja 2015 Tsekki). Maajoukkue menestystä Kim ei kerenny saaman enempää kuin 2014 joukkue kilpailussa.

 • Sheltie ”Spike” EOJ3 Team 2014 (Italia, Mini/Medi luokka)

 • Sheltie ”Peski” EOJ3 Team 2014 (Italia, Mini/Medi luokka)

 

"Nyt kun junnu urani on loppu ja olen virallisesti vanha :D niin haluaisisin kiittää kaikkia jotka ovat antaneet munun ohjata niitten koiria Nuorten SM kisoissa, Kiitos Tanja Katajisto, Jenni Leino, Marko Mäki, Åsa Löf, Janita Leinonen ja Tanja Ruokanen. Samalla haluun kiittä Jaana-kaisa Timosta, joka on hulotanu ja huolehtinut että koirani ovat olleet kisa kunnossa ja aina valmiina taisteluun. Haluan myös kiittää kaikkia jotka ovat vuosien aikana kouluttaneet minua. Kiitos koko Suomen junnu maajoukkueelle kivoista maajoukkue vuosista, erityisesti Pronssi joukkue toverille Elsi Pullille kenen kanssa saavutimme 2014 EOJ3 joukkue kilpailussa. Kiitos kaikkille jotka ovat tuenneet ja kannustaneet minua, vanhempieni Eija Ja Tomaksen lisäksi. Lista jatkuisi vaikka miten pitkään jos aletaan luottelemaan kaikkia nimiä jotka ovat olleet mukana jollakin tavalla vuodesta 2011 lähtien."

Kim Berglund

 

Kiitos näistä vuosista!!!!